March 18 2016

Många återförsäljare av värmepumpar

Om man generellt ser till utbudet som finns i Stockholm så är detta väldigt stort oavsett vilken produkt eller tjänst man söker efter. Det här gör att man som kund har en stor fördel jämfört med andra städer gällande priserna och om vi konkretiserar detta genom ett litet exempel så kan vi säga att det handlar om att du är kund och att du är på jakt efter värmepumpar.

Du äger ett hus i Täby och du har länge funderat över varför din energikostnad är så hög och om det finns något sätt att sänka denna. Det förslag du fått är värmepumpar och mer specifikt en värmepump till bergvärme då en geotekniskt undersökning visat att denna energikälla passar dig och ditt hus allra bäst. Det som du gör här är att du besöker alla återförsäljare av värmepumpar som finns i Stockholm – en ansenlig mängd – och jämför priserna dem emellan fram till dess att du hittat en som passar din budget bäst.

Viktigt här är dock att du inte köper en billig som inte håller måttet – det handlar trots allt om en investering till ditt hus.

Därför har du innan valt ut ett specifikt märke av värmepumpar då detta har fått bäst betyd i olika tester. Skillnaden här mellan Stockholm och andra städer är att det även finns en tydlig skillnad mellan priset för just denna värmepump och detta specifika märke hos de olika återförsäljarna och du väljer alltså den billigaste (så klart). Här kan man se hur man som kund i Stockholm kan använda sig av konkurrensen på ett sätt; du har botaniserat bland olika försäljare av värmepumpar fram till dess att du hittat den som varit bäst för din plånbok och budget.

Det här är steg ett och om vi fortsätter beskriva om hur man använder sig av konkurrensen i Stockholm så fortsätter vi vårt exempel om dig och bergvärme till ditt hus i Täby. 

Installationen blir billigare

För att kunna använda bergvärme som energikälla så krävs det att ma borrar och det är den detaljen som ofta gör att kostnaden blir så hög. Det som du gör här kommer dock att sänka priset frö dig. Du gör nämligen på samma sätt som då det gällde värmepumpar; det vill säga – du kontaktar så många företag som möjligt och ställer därefter deras offerter mot varandra. Hade du här bott i en mindre stad så hade du fått nöja dig med det pris den verksamma firman i staden gett dig – i Stockholm drar du nytta av det stora antalet som finns där. Då du hittat en lämplig och prisvärd firma för borrning efter din bergvärme i Täby så återstår själva efterarbetet. Det vill säga att återställa din tomt i normalt skick igen. Du upprepar samma procedur och detsamma har du även gjort gällande själva installationsarbetet av värmepumpen du köpt.

Utnyttja konkurrensen

Summa summarum här kan vi säga att din totala kostnad för bergvärme i Täby slutar på 110.000 kronor. Om du istället bott i en mindre stad så hade den kanske slutat på 125.000 kronor. Tack vare att du dragit nytta av konkurrensen – i allt från värmepumpar, borrning, installation och efterarbete – så har du alltså tjänat 15.000 kronor.

Det här går att applicera till samtliga områden där det finns hög konkurrens och det här gäller – som sagt – de flesta branscher, tjänster och produkter i Stockholm. Var aktiv, jämför priser och ställ offerter mot varandra – det tjänar du på i slutändan.

Post a comment

You must be logged in to post a comment.